Grintuss

Συνθήκες που ευνοούν την εμφάνιση της δυσκοιλιότητας, έστω και προσωρινής, μπορούν να παρουσιαστούν από τους πρώτους μήνες ζωής και σε όλη την παιδική ηλικία. Συνήθως το πρόβλημα λύνεται από μόνο του μέσα σε κάποιους μήνες, ωστόσο αποτελεί πηγή διαρκούς ανησυχίας για τους γονείς γιατί το παιδί συχνά αντιδρά με κρίσεις υστερικού κλάματος.

Οι αιτίες που προκαλούν δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι διάφορες: ανικανότητα χαλάρωσης του σφιγκτήρα του πρωκτού, το είδος διατροφής (για παράδειγμα η μετάβαση από το μητρικό γάλα στο γάλα φόρμουλας), η ένταξη των πρώτων στερεών τροφών ή ελλιπής πρόσληψη ινών (λίγα φρούτα και λαχανικά) ή νερού. Άλλες κρίσιμες συνθήκες μπορεί είναι τα ταξίδια και οι ασθένειες, όπως ο πυρετός που αφυδατώνει το παιδί.

Κατά την ηλικία από 2 έως 4 ετών συχνά το ίδιο το παιδί αντιτίθεται στην ανάγκη της κένωσης και εκούσια συγκρατεί τα κόπρανά του ακόμη και για ημέρες. Αυτό προκαλεί έντονη ξηρότητα των κοπράνων που, επειδή είναι πιο σκληρά, γίνονται και πιο δύσκολα στην αποβολή τους, ενώ η στιγμή της διέλευσής τους από τον πρωκτό συνοδεύεται από πόνο. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, γιατί το παιδί θυμάται τον πόνο που αισθάνθηκε κατά την κένωση και συγκρατείται ακόμα περισσότερο, σε μια προσπάθεια να τον αποφύγει.

Όταν είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τα παιδιά με ένα ερέθισμα που θα καταστήσει λιγότερο δύσκολη την απελευθέρωση του εντέρου τους, είναι σημαντικό να έχουμε ένα προϊόν με υπακτική δράση που θα μπορεί να καταπραΰνει και κατά συνέπεια να προστατεύσει τον ορθικό βλεννογόνο.

Η τοπική δράση του Leviaclis Pediatric επιτρέπει την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας σε αυτό το ευαίσθητο ηλικιακό φάσμα. 

ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟ;

Όταν τα κόπρανα είναι ξηρά και σκληρά και οι κενώσεις δεν είναι συχνές (λιγότερες από 3 την εβδομάδα) και γίνονται με δυσκολία ή πόνο.

AbocaΔιαβάστε προσεκτικά τις προφυλάξεις και τις οδηγίες χρήσης

Aboca Grintuss